Sări la conţinut

S.O.S. Apel la constiinta!

februarie 18, 2012

„”Sansa asteapta mintile pregatite” 

-Louis Pasteur-

Dragi studenti si cititori ,

Tineretea si voiosia varstei ne poate face uneori sa fim mai putin interesati de aspectele  financiare si legale, de drepturile si obligatiile profesorilor si studentilor …mergem la cursuri, invatam, sustinem examenele si la final, toate eforturile sunt incununate in sustinerea Licentei…

Foarte frumos! imi amintesc cu drag viata de student,dar imi mai amintesc si responsabilitatea pe care mi-am insusit-o in decursul anilor de studiu! Am fost un student activ, mi-am spus punctul de vedere (dreptul meu garantat de Constitutia Romaniei ) care de foarte multe ori nu coincidea cu cel al profesorului, „m-am certat”, m-am expus riscului de a primi nota mica, si stiti de ce? Pentru ca in aceasta perioada de studentie mi-am definit personalitatea, cea a unei persoane care invata, da, se supune normelor dar isi pastreaza si coloana vertebrala si de ce nu. vigilenta ! Cine nu a avut un profesor „nedrept”? Cred ca mai toti…cine a avut profesori dragi, care au intrat in suflet pentru maniera lor  pedagogica si sprijinul acordat?? Iar cred ca mai toti! Raportati-va la cineva drag,un model din facultate care si-a pus amprenta asupra personalitatii voastre! Ok… ACUM! Ganditi-va la ce nedreptati ati suportat, la cei care v-au penalizat , la orice eveniment neplacut din mediul universitar cu care aveti contact!

Functia didactica a profesorului se exprima prin îndeplinirea statutului de model, partener, sfatuitor. Ea se îndeplineste prin crearea unei atmosfere generale de securitate si încredere , prin încurajarea succeselor fiecarui student, prin crearea unui flux de simpatie între profesor si studenti. Dimpotriva, provocarea unei atmosfere de neîncredere si suspiciune are ca efect retragerea si resemnarea voastra, aparitia marginalilor, agresivitatea umana. Indiferent de specialitatea sa, un profesor care utilizeaza  dezinformarea sau etichetarea si ironizarea studentilor  ca metode didactice nu poate obtine decât antipatie si refuzul participarii la efortul comun.Starile tensionale sunt inevitabile. Solutia e organizarea unui „învatamânt educativ” articulând cele doua tendinte : educatia fara instructie e imposibila, componenta educativa stimuleaza si motiveaza instruirea. Ce facem insa atunci cand avem de luat decizii importante, care la un moment dat pot fi ireversibile? Cat de repede putem lua o decizie si mai ales, cum putem avea certitudinea ca am luat cea mai buna decizie?! Ce sau cine poate garanta ca o decizie luata este Buna sau Rea?! Sau ca o decizie luata acum poate parea la fel de  corecta  si peste o perioada de timp?

Ce va doriti? Un simplu act  care sa ateste pregatirea dumneavoastra sau insusirea efectiva a informatiilor … este bine cunoscuta o expresie: „mai bine inveti un om sa pescuiasca  si va putea sa isi procure hrana, decat sa ii dai un peste sa manance! ”

Sunteti multumiti de viata dumneavoastra de studenti? Drepturile , mai numeroase decat obligatiile,   va sunt garantate si respectate ? Platiti un pret corect ! ? Aveti un invatamant de calitate? Va veti aminti zambind de facultate? Vocea voastra este auzita? Simtiti ca va puteti descurca singuri in lume? Puteti sa pescuiti?

Sau ?

Voi decideti!

From → DOVEZI COMENTATE

One Comment
  1. Cadrele universitatii „Petre Andrei” si in prezent sunt tinute in afara cladirii…. putinii reali din interior sunt doar o mica parte din mediul academic universitar, parte care este guvernata de mafia locala si de interesele personale si financiare ale unor persoane fara nici o calitate!Incepand cu Doru Tompea care avea in subordine doar facultatea lui de suflet, cea de Psihologie si terminand cu fratii Bocancea, Sorin Bocancea asa zisul presedinte al Universitatii, dar care din data de 31 ianuarie Functia este considerata ilegala de catre tribunalul Iasi ! Mai mult, actual decan la „drept ” Cristian Bocancea, fratele lui S.Bocancea, cum chiar dansul declara in Instanta si puteti incarca si acest pdf, nu poseda cunostinte juridice! Intrebare!!! Cum poate ajunge decan la drept cineva care nu cunoaste stiintele juridice??
    Cadrele date cu FORTA afara de catre Tompea si prietenii lui fratii Bocancea, in baza unui ordin ministerial contrafacut, care NU EXISTA in original in arhiva Ministerului Educatiei (atasament pdf alaturat), sunt de la toate facultatile, respectiv : Economie, Drept, Stiintele Comunicarii… decanii de la toate facultatile cu profesorii plus Academicianul Miron, membru al Academiei Romane, lectori,conferentiari, asistentii, preparatorii si personalul administrativ, Toti acestia insumand 60 de persoane, mai mult de jumatate din personalul Universitatii!Reamintim ca putinii profesori care au ramas de asa zisa parte Tompea, au fost obligati sa semneze demisiile de la Universitate si apoi reangajati la ceva fictiv!!
    In articolele alaturate, in atasamente pdf veti observa toate hotararile JUSTITIEI care le anuleaza orice drept de a emite pretentii, de a semna acte, adeverinte, licente etc…opereaza si incaseaza taxele studentilor pe cod fiscal anulat de catre Finantele Iasi! In deschiderea paginii, pe langa documente oficiale, puteti vedea inregistrarea unui student care compara chitantele emise de catre Tompea- Bocancea si codul fiscal anulat de catre Finante ( si aici sunt acte oficiale doveditoare).
    Ramane ca cei interesati sa isi aloce un pic din timpul lor pentru a studia marile ilegalitati pe care le fac acestia….si grava ilegalitate pe care o comit asupra studentilor!
    mai am o intrebare pentru autoritati: ce pret v-au oferit acestia pentru a savarsi toate ilegalitatile,fara a fi trasi la raspundere?? Sunt fapte penale grave,acte de coruptie, oameni in numar mare tinuti cu forta in afara, chiar daca au inclusiv hotararea definitiva si irevocabila de reincadrare pe posturi? Studentii?? platesc mari taxe, in fiecare luna (unde s-a mai pomenit asa ceva??) , multi s-au trezit cu note lipsa in cataloage si au fost obligati sa sustina din nou, platind alte taxe, aceleasi examene!!!!!! Pana unde ajunge ilegalitatea in IASI??? Mediul universitar inseamna oameni, suflet, dedicatie, demnitate, vocatie, inteligenta, bun simt, educatie si cultura!
    In fapt ceea ce ofera Tompea si Bocancea sunt taxe, pentru interesul lor financiar, ilegalitati si gorile care ii pazesc!!Mediul universitar domnilor nu inseamna grilaj la intrare!!!Mediul universitar presupune onoare si calitate !

Lasă un comentariu