Skip to content

Litigiul de munca castigat – filmul evenimentelor

Februarie 15, 2012

Desi orice litigiu de munca se consuma intr-un interval de timp rezonabil, si aici au aparut, in cazul PA, elemente „originale”: termene indepartate, suspendari, stramutari la Galati, apoi la Giurgiu, incat 60 de oameni au strabatut tara de nenumarate ori la fiecare termen pentru a-si face dreptate fata de o absurditate (existenta a doua universitati – o gaselnita fara acoperire juridica pe care au speculat-o la maxim). In fiecare hotarare se poate citi precizarea ca transferul personalului se face prin efectul legii de acreditare. In sfarsit, dupa 2 ani si jumatate, Tribunalul Giurgiu, se pronunta in Dosarul 3052/121/2010 repunand in drepturi salariatii si personalul adiministrativ. Acest lucru se intampla la data de 13 iulie 2011.

La sfarsitul lunii iulie, salariatilor le este interzis accesul in cladire, la locul de munca in fapt.

Pe 23 nov. 2011, recunosc ca nu pot sa achite drepturile salariale cuvenite celor care au avut de suferit. Au pus stapanire pe universitate intr-un moment in care avea excedent (ca in fiecare an de altfel), studenti si masteranzi multi, si, numai in 2 ani si jumatate, au adus-o in stare de faliment. Pentru salariatii obisnuiti, fac plati partiale si mult intarziate, iar, pentru cercul restrans al beneficiarilor, nimic nu este imposibil – este un fapt constatat si comentat deja foarte mult in ziare.( click  imposibilitatea efectuarii platilor datorita fondurilor insuficiente )

Se mentine aceeasi paza si acelasi stil de blocare a intrarilor care sunt penibile pentru o institutie de interes public, pentru o universitate.

Pe data de 13 ianuarie, se judeca, la Curtea de Apel Bucuresti, recursul si se mentine solutia de la Tribunalul Giurgiu. Este scanat Certificatul de grefa de la Curtea de Apel Bucuresti. (  click Certificat de grefa )

Se procedeaza la executare silita, iar executorul incheie proces-verbal de reintegrare. In anexa se observa functiile si posturile pe care sunt reintegrate persoanele.
Desi declara ca nu se opun executarii silite, grupul Tompea-Bocancea, dupa ce au intarziat execuatarea silita printr-o suspendare provizorie, trimit la incheierea procesului-verbal pe S. Bocancea (fara calitate legala), D. Sandru, D. Druga si, imediat ce hartia este semnata, dispar, iar persoanele reintegrate constata ca toate incaperile din institutie sunt incuiate. Reprezentantul Politiei nu intreprinde nimic, iar executorul a parasit imediat locatia. Jandarmeria nu a fost prezenta.
A doua zi salariatilor le-a fost interzis accesul in cladire, iar doua doamne au fost bruscate de firma de paza. ( click Proces Verbal Reintegrare , Anexa – la proces verbal reintegrare )

Pentru angajatii legali si reali ai Universitatii Petre Andrei, care au castigat in Instanta procesele, accesul in cladire este in continuare interzis, iar Politia se asigura ca reintegrarea efectiva sa nu aiba loc.

Reclame

From → DOVEZI COMENTATE

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: